reede, 11. veebruar 2011

Priit Toobal: Rahvusringhäälingu lipulaev jälle valimisvõitluses

Rahvusringhäälingu lipulaeva Pealtnägija "parimate" traditsioonide kohaselt avaldati valimiskampaania tipul lugu, milles soovitakse jätta muljet justkui Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut oleks annetanud Liibüaga seotud laevaärist tekkinud tulu Keskerakonnale. Uuriv ajakirjanik pole aga näinud seost väidetavat relvavedu teostanud laeva omaniku Arti Arakase ja Reformierakonna vahel. Ometi on isegi avalikest allikatest hästi teada, et Arakas on olnud läbi pikkade aastate Reformierakonna peasponsor.

Huvitav on ka Indrek Raudse (IRL) poolt Liibüas äritegevuse taunimine. 2004. avas meie tähtis liitlane kõigil rinnetel Tony Blair seni paariariigi staatuses olnud Liibüaga äri tegemiseks kõik väravad. Ma tõesti ei mäleta, et ametlik Eesti või ka IRL oleks Blairi ja Suurbritannia toonast tegevust kuidagigi tauninud.

Kui rääkida selle valimiskampaania käigus kõige aktuaalsemast relvaveost, siis seostub see muidugi Isamaa siseringi kuuluva ja praegugi Roheliste nimekirja tipus kandideeriva Eerik Niiles Krossi ning Arctic Sea kaaperdamislooga. Kas Liibüa motiivi sissetoomisega soovitakse pilti veelgi hägustada?

Ka ajakirjandus on muutunud ikka päris naeruväärseks: kui jõulude ajal üritati Keskerakonda uputada bõliinadega Vene rahast, siis seda laimu ei uskunud Eestis keegi ja Keskerakonna reiting hakkas hoopis tõusma. Nüüd siis püütakse Keskerakonda torpedeerida juba Moammar Gaddafiga lootuses, et leidub lollikesi, kellele see mõjub. Ootan juba põnevusega, kas enne valimisi jõuab õukonnameedia paljastada ka Keskerakonna, Kim Jong-ili ja Mahmoud Ahmadinejadi ühisprojektid...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar